La iarba verde

Zona barbecue 1In ce-i priveste pe romani nu cred ca poate sa treaca an fara sa nu se bucure de un asa zis ”iesit la iarba verde” sau “iesit la mici”. Aceasta gustosa mancare, originara din zona Balcanilor, a ajuns in toate colturi de lume, acolo unde vorbitorii de limba engleza ii numesc „the little ones” sau „the small ones”.  Exista retete si la turci, dar si in alte tari invecinate cu Balcanii, insa romanii sunt recunoscuti drept marii consumatori ai acestui fel de mancare. Micii gatiti pe gratar sunt o componenta absolut indispensabila din orice petrecere in aer liber.

Zilele lenese de vara… zile petrecute cu prietenii la gratar, la terasa, la piscina sau la picnic … zile pline de distractie si mancare buna! Incepand cu 1 Mai nu ne putem inchipuim vara fara carnaciori pe gratar, cartofi copti, mici, bere, ceafa de porc la gratar, piept de porc la gratar, frigarui din piept de porc crud cu piept de porc afumat, ciuperci la gratar ardei gras etc. Zona barbecue 2La toate acestea in cadrul unei bucatarii puse la dispozitia clientilor poate fi pregatita o garnitura de cartofi prajiti o salata asortata preparata din salata verde, ceapa verde, ardei gras, ridichi si rosii iar in final la restaurantul pensiunii puteti savura o inghetata asortata cu multa frisca si ciocolata , un somloi, papanasi sau alte deserturi. Cei care își doresc o experienta adevărată în mijlocul naturii si cu un miros de gratar proaspăt prăjit, pot folosi zona de barbeque special amenajata pe malul raului la gura unei grote.

Dupa servirea unei mese copioase in mijlocul naturii puteti sa va relaxati sau chiar sa va faceti somnul de frumusete intr-un hamac ascultand susurul apei de munte si respirand aerul curat si ozonat pe care nu-l regasim din pacate in zonele urbane in care majoritatea dintre noi ne petrcem cea mai mare parte a vietii.